Mitä yhteistä on kuntosalilla ja Salesforcella?

Kuntosalilla kävijöille suositellaan aloitusta Personal Trainerin kanssa. Varsinkin näin vuoden vaihteessa moni on tekemässä päätöstä paremmasta elämänlaadusta. Tämä onkin hyvä idea ja sen avulla mm.

  • harjoittelu lähtee käyntiin oikealla fyysisellä tasolla
  • liikkeet tulevat tutuiksi ja turvalliseksi
  • liikkeet osuvat juuri oikeisiin lihaksiin ja tuloksia syntyy nopeasti sekä
  • kehitys jatkuu hyvänä vuosien ajan.

Ilman Personal Trainerin apuja kuntosalilla käyminen loppuu monilta joko paikkojen rikkoutumiseen tai innostuksen loppumiseen. Personal Trainer osaa myös motivoida henkilöä jatkamaan ja toimii innostuksen lähteenä.

Mitä yhteistä on kuntosalilla ja Salesforcen käytöllä?

Salesforce-alustan käyttöönotto on helppoa ja alkuun pääsee jopa ilmaiseksi 30 päivän koejaksolla. Perusasiat saa selville helposti ja jopa vähän vaativammatkin toiminnallisuudet tulevat nopeasti tutuiksi, kun hieman kokeilee ja epäonnistuu. Tämä kaikki pätee kuntosalillakin.

Liiketoiminnan kehittyessä pitää omaa toimintatapaa kuitenkin tarkastella uudelleen. Jos alkuun on lähdetty ilman oikeanlaista ohjausta, voi tilanteen korjaamisesta tulla tekemiselle ikävä tauko. Olet varmaan myös jo odottanut Salesforcelta enemmän, kuten:

  • kokonaisvaltaisempi asiakkaan hallinta,
  • oman työn tehokkaampi hallinta ja siihen parempi näkyvyys,
  • pelisäännöt tietojen jakamisessa muiden kanssa,
  • laajennusten tehokas hyödyntäminen ja
  • johdolle KPI:t, jotka mittaavat liiketoiminnan kannalta oikeita asioita.

Jos alkuun on lähdetty ilman oikeanlaista ohjausta, voi tilanteen korjaamisesta tulla tekemiselle ikävä tauko.

Mikäli jatkuvaa kehitystä ei tule ja edellä listatut tulokset jäävät puutteellisiksi, alkaa käyttäjien fiilis ja motivaatio laskea. Kuntosaliin verraten, ennakkoon maksettu salikortti (lisenssi) alkaa ärsyttää eikä siitä pääse eroon.

Ennakkoon maksettu salikortti (lisenssi) alkaa ärsyttää, eikä siitä pääse eroon.

Myös Salesforcen kanssa onnistumisen avain voi olla Personal Trainer, joka innostavana valmentajana kykenee samaistumaan käyttäjiin ja auttaa mukauttamaan Salesforcen vastaamaan käyttäjien luontaista tapaa toimia. Personal Trainer ei ainoastaan juttele johtajien kanssa, vaan viettää aikaa yrityksen tärkeimpien tahojen, eli niiden tekijöiden, jotka päivittäin jakavat omaa hyvää fiilistään eteenpäin.

Salesforce Personal Trainer toimii yrityksen käyttäjien ja pääkäyttäjän kanssa läheisessä yhteistyössä. Hänellä on oikeanlainen kyvykkyys ja persoonallisuus omaksua yrityksen käytännöt, opettaa tehokkaimmat ja innostavimmat tavat käyttää Salesforcea ja siten mahdollistaa pitkäaikainen toiminnan kehittäminen hyvällä fiiliksellä.

“Kuntosalilla tavoitellaan hyvää fiilistä. Saman tunteen tuo hyvin toimiva Salesforce.”

Samuli Rantala

Samuli Rantala

Country Manager at Axenon Oy
Samuli Rantala on aiemmin toiminut useissa kasvuyrityksissä Coach- ja Mentor -rooleissa. Hän toimii myös Aalto Yliopiston Venture Program Mentorina. Osana Axenon Nordicia Samuli auttaa käyttäjiä innostumaan Salesforcesta, mahdollistaen Salesforcen koko potentiaalin hyödyntämisen nokkelalla tavalla.
Samuli Rantala