Inlead blir Axenon

Inlead blir en del av Axenon

Från vänster: Mikael Jørgensen (Group CEO, NoA), Per Eric Johansen (Senior Advisor, Axenon Norge), Niklas Hartog (CEO, Axenon Sverige), Per Magne Espedal (CEO, Axenon Norge), Thomas Høgebøl (Executive Chairman & Founder, NoA)

Norska Inlead går ihop med svenska Axenon för att stärka NoA:s (The North Alliance) Salesforce-erbjudande i Norden.

Stavangerbaserade MarTech-företaget Inlead byter namn och blir en del av den etablerade Salesforce-aktören Axenon. Sammanslagningen mellan Inlead och Axenon, båda en del av NoA, resulterar i ett företag med över 70 anställda i Stavanger, Oslo och Stockholm, vilket positionerar dem som en ledande aktör inom CRM-lösningar och Salesforce i Norden.

Axenon, som två år i rad har utsetts till “Top Partner of the Year” av Salesforce, arbetar för närvarande med kunder som Toyota, Hemnet, Anicura, och Flygbussarna. De är specialiserade på Salesforce-plattformar som Marketing Cloud, Sales Cloud, Service Cloud, Non-Profit Cloud och Mulesoft Cloud. Bland Inleads kunder märks bland annat Recharge, Offshore Northerns Seas (ONS), VestlandsHus, Miljødirektoratet och Bergens kommun.

Per Magne Espedal och Per Eric Johansen, grundarna av Inlead, ser fram emot det nya kapitlet i bolagets historia.

“Detta öppnar upp för helt nya möjligheter och stärker vår position på marknaden, vilket kommer att gynna både nya och befintliga kunder. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxt som en integrerad del av detta mycket starka team.”

Lars Kreken, CEO för NoA Norge, betonar hur väl sammanslagningen av de två företagen passar in i NoA:s strategi.

“Vi ser en betydande efterfrågan på marknaden för plattformar som samlar kunddata på ett ställe, med målet att ge bästa möjliga kundupplevelse. Nya Axenon, som nu inkluderar Inlead, kommer att vara en avgörande del av NoA:s strategi på detta område och väsentligt stärka vår position i Norden.”

“Genom att Inlead blir en del av Axenon stärker vi vår position som en av de ledande Salesforce-experterna i Norden. Jag ser fram emot att arbeta ännu mer med Per Magne, Per Eric och hela teamet på Inlead i vårt arbete med att skapa relevanta och värdeskapande lösningar för våra kunder”, säger Niklas Hartog, VD för Axenon.