Spar tid ved å klone en markedsføringskampanje, Data Cloud gir nye muligheter for å koble sammen dataen din på, analyseverktøyet Tableau blir tilgjengelig for alle og hils på din nye kollega Einstein Copilot.

Salesforce sitt arrangement Dreamforce er en av de største IT-konferansene i verden, med 43 000 deltakere. Dreamforce 2023 var spekket med en rekke spennende nye kunngjøringer.

Nedenfor er noen av høydepunktene 🚀

 

OBS❗ Noen av nyhetene har enda ikke blitt tilgjengelige.

MØT DIN NYE KOLLEGA, EINSTEIN COPILOT

Einstein Copilot vil bli tilgjengelig på både Sales Cloud, Service Cloud og Marketing Cloud. Dette nye AI-drevne verktøyet vilhjelpe brukere med Salesforce-oppgavene sine, ved å gi trinnvise retningslinjer og forslag. Det er også mulig å instruere Einstein Copilot til å arbeide på egen hånd uten mennskelig interaksjon. Den kan da for eksempel automatisk opprette salgsmuligheter eller svare på enklere henvendelser via e-post eller chat.

Den er dreven av data i deres Salesforce men med generell konversasjons-kompetanse, som du er vant til fra OpenAI ChatGPT eller Google Bard.

Skummelt!? 🫣

Tillit har altid vært Salesforce sin første og største verdi. Det gjelder også de nye AI-kapabilitetene. I konfigurasjonen av Einstein Copilot gir du den en serie med instruksjoner (prompter) og “kompetanser”. Det gjør at du har full kontroll på hvordan den skal svare på henvendelser og hva den skal vite om dataen i deres Salesforce org. Du kan for eksempel gi den kompetansen fra deres Knowledge database. Da er det denne kompetansen den bruker for å svare på henvendelser og du kan være sikker på at den ikke deler sensitive opplysninger fra deres Salesforce org.

Du kan også være helt sikker på at din data ikke brukes for å trene Einstein Copilot hos andre Salesforce-kunder.

DATA CLOUD OG TABLEAU BLIR TILGJENGELIG FOR ALLE

Data Cloud, et skybasert datalagringssystem, er en ny måte å strukturere din data på. Data Cloud gjør det enkelt å lagre data fra forskjellige kilder. Data fra Sales Cloud, Service Cloud og Marketing Cloud i tillegg til andre eksterne datakilder du eier, vil alt bli samlet i Data Cloud. Det gjør at du kan få en virkelig 360 oversikt på dine kontakter.

Dette gir deg nye muligheter med tanke på for eksempel markedsføring. Du kan bruke data fra Salesforce, din nettside og din app, for å segmentere dine kontakter når du skal gjøre en utsendelse. Du kan også bruke dataen for å sende dynamiske personlige meldinger til dine kontakter.

I tillegg vil du ha tilgang til analyseverktøyet Tableau som kan visualisere all din data i et dashboard. Når du har all data samlet i Data Cloud er det ikke så vanskelig å tenke seg til hvilke muligheter dette gir i kombinasjon med Tableau.

SPAR TID VED Å KLONE MARKEDSFØRINGSKAMPANJER ⏳

Marketing Cloud Account Engagement (MCAE) gjør det mulig og lage avanserte kundereiser på kryss av flere digitale kanaler, som for eksempel e-post, sms og WhatsApp.

Det har vært mulig å klone enkelte elementer i MCAE tidligere, men du har vært nødt til å klone dem en og en. En kampanje som for eksempel et webinar kan fort bestå av ganske mange forskjellige elementer. Det vil være en invitasjon og kanskje noen påminnelser. Det vil være et Engagement Program som definerer når de forskjellige meldingene skal sendes ut. Kanskje er det en survey som skal sendes ut etter webinaret osv.

Det vil nå være mulig å klone en hel markedsføringskampanje med alle tilknyttede elementer på en gang. Det betyr en stor tidsbesparing! ⏱️⏱️⏱️

Etter at du har klonet en kampanje kan du enkelt “tweake” på de forskjellige elementene for å få det til å passe med den nye kampanjen.

SLACK SALES ELEVATE 🚀

Slack er verktøyet som fungerer som din business HQ og knytter sammen alle mennesker og applikasjoner i et og samme verktøy. I tillegg til Salesforce har den over 2 600 standard-koblinger mot forskjellige systemer som for eksempel Google 360, Outlook, OneDrive, Asana, Miro.

Slack er verktøyet som erstatter Chatter i Salesforce. Det er mulig å automatisk knytte opp en record i Salesforce mot en kanal i Slack. Du kan skrive og kommunisere via Slack uten å forlate Salesforce, via en Slack-komponent i Salesforce. Men alt dette er gammelt nytt fra Dreamforce 2022.

Nytt for i år er at det kommer en ny komponent til Slack som gir deg en tydelig oversikt på salgsdata fra Salesforce rett i Slack med mulighet for å drille ned i enkelt data. Slik kan du styre ditt team og din business på farten rett fra Slack på mobilen.

Einstein Copilot blir selvfølgelig også tilgjengelig i Slack og kan automatisk generere en salgsrapport, som du for eksempel kan dele med ledelsen. Den vil også svare på de søkene du gjør i Slack og gi deg en generativ respons i tillegg til listing av resultater.

Canvas er også en nyhet som har vært tilgjengelig en stund. Det er mulig å knytte et dokument til en kanal for å sammenstille data som skal være enkelt tilgjengelig for alle men på en mer strukturert måte en hva det ville vært i chatten. Dokumentet har koblinger mot Salesforce og andre systemer slik at du kan vise data som er til hver tid oppdatert, som for eksempel listevisninger fra case eller opportunity.

Slack får også en stor face lift med en brukergrensesnitt som skal være litt enklere å navigere og gi en bedre oversikt.

Høres noe av ovenstående interessant ut? Ta kontakt, så kan vi hjelpe dere med å lage en roadmap for endringene.

✉️ pr@inlead.no
☎️ 455 00 979

Per Ramsö
Salesforce konsulent

Share